Dansk Center for Infertilitet og Graviditetstab

Dansk Center for Infertilitet og Graviditetstab er en non-profit, almennyttig organisation, der har til formål at yde støtte til alle, der oplever infertilitet og graviditetstab.

Vores mål er at styrke mental sundhed hos alle, der føler sig udfordret fysisk som psykisk, fordi graviditet ikke er en selvfølge. Dertil ønsker vi at medvirke til at øge danskernes kendskab til de psykosociale konsekvenser, der ofte følger med fertilitetsudfordringer og gravdividitetstab.

Vi har en række specialiserede tilbud rettet mod at styrke mental sundhed hos mænd og kvinder, der af forskellige årsager er berørt af infertilitet og graviditetstab.

Vi samarbejder med private og offentlige instanser for at fremme viden og bedre forholdene indenfor infertilitet og graviditetstab.

Bestyrelsen

Lise Holck Jørgensen

Forperson

Lise er lektor og cand.pæd.pæd.psyk. Lise har gennem en årrække arbejdet med undervisning, psykologisk rådgivning, og mental sundhed indenfor fertilitet og har specialiseret sig i de psykologiske aspekter ved fertilitetsbehandling, barnløshed, fertilitet og graviditetstab. Lise er desuden forfatter til bogen: At være i et fertilitetsforløb.

Lise arbejder for at fremme viden om de psykosociale følger ved infertilitet og graviditetstab, for at sikre gode rammer for behandling og for at styrke mental sundhed hos de mennesker, der oplever fertilitetsudfordringer.

Helene Cagara Bækgaard

Næstforperson

Helene er uddannet jordemoder med erfaring fra  føde-, barsels- og svangregangen, almen lægepraksis, fertilitetsklinik samt gynækologisk speciallægeklinik. Derudover er Helene psykoterapeut og sorgvejleder og har specialiseret sig i de psykosociale aspekter, der opleves ved ufrivillig barnløshed, fertilitetsbehandling samt graviditetstab.

Helene mener, at vi som samfund kan blive bedre til at møde de kvinder og mænd, for hvem graviditet ikke er en selvfølge. Hun ønsker sig mere viden indenfor området.  Mere forskning. Mere fokus. Noget som Helene har arbejdet for igennem flere år.

Louise Borch Weinreich

Bestyrelsesmedlem
Økonomiansvarlig

Som revisor arbejder Louise til dagligt i en bank. Louise har oplevet gentagne graviditetstab og fertilitetsbehandling, hvorfor Louise på egen krop og sind har mærket, hvad det har af betydning, når graviditet ikke er en selvfølge.

Louise ønsker at bidrage til mere viden og bedre forhold af infertilitet samt graviditetstab. Og så har Louise et stort ønske om, at ingen skal føle sig alene i kampen for et barn.

Caroline Nørgaard-Pedersen

Bestyrelsesmedlem

Caroline er læge og PhD med særlig interesse for immunologiske risikofaktorer og immunmodulerende behandling af infertilitet og gentagne graviditetstab. Dertil er Caroline også sundhedsformidler om kvindesygdomme og -lidelser hos CN. Fertilitetsraadgivning på Instagram og hos Læger Formidler projekt Trygge Kvinder. 

Caroline håber, at kunne bidrage til bedre behandling og forhold for par, mænd og kvinder som oplever ufrivilligt barnløshed, infertilitet og gentagne graviditetstab.

Jonas Bak

Bestyrelsesmedlem

Jonas har i flere år, sammen med sin hustru, kæmpet for at blive forældre. Parret har flere graviditetstab bag sig, og stadig intet barn. Jonas har igennem de sidste år forsøgt at skabe fokus på mandens rolle i fertilitetsbehandling.

Jonas håber, at han, ved at dele ud af sine egne erfaringer, kan være med til at hjælpe andre ufrivilligt barnløse.

Advisory Board

Hos Dansk Center for Infertilitet og Graviditetstab har vi en række nøglepersoner tilknyttet, som rådgiver os om den nyeste viden indenfor området.

Aboubakar Cissé

Speciallæge i obstetrik og gynækologi

Medicinsk direktør og ansvarlig læge ved Aagaard Klinik, Aarhus.

Aboubakar dimitterede som læge i 1992 og har arbejdet som fertilitetsspecialist i flere lande siden 1997. I Danmark har han arbejdet indenfor obstetrik, gynækologi og fertilitet på Herlev Hospital, Symbion Research Center, Hvidovre Hospital og nu på Aagaard Klinik. 

Aboubakar har desuden en lang erfaring i medicinalindustrien, hvor han bl.a. har arbejdet som forskningsdirektør og sikkerhedsspecialist.

Line Marie Berteussen

Læge 

Læge og med akademisk baggrund i teologi og psykologi. 

Line har selv været igennem et længere fertilitetsforløb og med udgangspunkt i sine egne erfaringer, arbejder hun for at hjælpe kvinder og par efter graviditetstab og fertilitetsbehandling. Line har bl.a. opstartet diskussionsgrupper for kvinder i Norge, hvor hun er bosat..

Desuden er Line engageret i sundhedspolitik og udfører informationsarbejde for både patienter og ansatte i sundhedsvæsenet. 

Malene Tanderup Sørensen

Læge, Ph.d.-studerende

Malene er læge og forsker i permanent infertilitet og surrogati/graviditetsværtsskab/rugemoderskab ved Skive Fertilitetsklinik under Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet.

Permanent infertilitet er, når man trods fertilitetsbehandling ikke opnår et barn. Det kan være man mislykkes i fertilitetsbehandling, har gentagne tab, har en sygdom, så en graviditet ville være livstruende for en, er født uden en livmoder eller har fået livmoderen bortopereret.

Malene håber,  at bidrage med viden om, hvordan det er at leve som permanent infertil og hvad man gør ved sin situation.

Tanja Schlaikjær Hartwig

Læge, Ph.d.

COPL, Copenhagen Pregnancy Loss. Amager og Hvidovre Hospital, Gynækologisk-Obstetrisk Afdeling.

Tanja er læge og klinisk forsker, og har igennem flere år forsket i graviditetstab bl.a. som klinisk ansvarlig i Copenhagen Pregnancy Loss-projektet (COPL).

Tanja arbejder på at fremme viden og opmærksomhed på området, og ønsker sig et større politisk fokus på området og dermed midler til forskning og bedre patientvilkår.

Frivillige

Kirsten Juel Jensen

Journalist

Kirsten Marie er uddannet journalist, selvstændig med virksomheden Jensens Blækhus og gennemgik sammen med sin kæreste et niårigt langt forløb for at få børn. 

Hun er forfatter til bogen ”Skal I ikke snart have nogen børn?”. Bogen giver et indblik i de mange følelser og faser, man kommer igennem i et fertilitetsforløb. Udover den personlige fortælling indgår der i bogen også fakta om medicin og behandlingsmetoder og interview med to fertilitetsrådgivere.

Kirsten Marie er i dag mor til to piger, men brænder stadig for at hjælpe alle, for hvem det at få børn ikke er en selvfølge. Hun svarer altid gerne på spørgsmål eller stiller op for at fortælle om sine erfaringer.

Dansk Center for Infertilitet og Graviditetstab

- når graviditet ikke er en selvfølge